27. DANI ZORANA RADMILOVIĆA: BORKU PERIĆU nagrada za najbolje glumačko ostvarenje festivala, najbolja predstava BALKANSKI ŠPIJUN po oceni publike

Žiri 27. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“, u sastavu: Nebojša Bradić, predsednik i članovi Dr Miroslav Radonjić i Dr Nenad Novaković, na svojoj sinoćnjoj sednici doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu većinom glasova dodeli Borku Periću za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi „Ustav Republike Hrvatske“ Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba.

Žiri u istom sastavu doneo je odluku da Nagradu za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ većinom glasova dodeli predstavi „NAŠI DANI“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke. 

Nagradu publike dobila je predstava „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića u režiji Tanje Mandić Rigonat, u izvođenju ansambla  Narodnog pozorišta iz Beograda, sa prosečnom ocenom 9,80. 

Žiri Festivala malih pozorišnih formi kojim je predsedavao glumac Ivan Bekjarev doneo je odluku da je pobednik Festivala malih pozorišnih formi Nebojša Dugalić za ulogu u monodrami „Ispovest Dimitrija Karamazova“ Fjodora Dostojevskog.

Specijalna nagrada ovog festivala pripala je Vladimiru Cvejiću za „Brevroviziju“.

Nagrade će svečano biti uručene večeras, a u čast nagrađenih publika će gledati nastup kineske Folklorno – plesne grupe iz provincije Henan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *