Poslednji ovogodišnji ZORANOV BRK Ljubiši Savanoviću iz banjalučkog pozorišta (FOTO)

Na zaječarskom festivalu u čast Zorana Radmilovića izvedena je poslednja pozorišna predstava u konkurenciji za nagrade. To je komad “Naši dani” Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića i izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, koji je oduševio zaječarsku publiku. Glumci su nagrađeni burnim aplauzom i ovacijama.

Nastala na potki pesme “Naši dani” Vladislava Petkovića Disa, ova predstava slika život današnjice veoma plastično i živo, bez zazora i što je možda još važnije, bez sakrivanja svih onih grubih detalja koji nas okružuju. Naime, okosnicu radnje čini jedan konkurs za lektora u samom pozorištu i naravno, sve što u paketu sa njim dolazi. Spletke, nepotizam, stranačka uplitanja, dilentantizam, nekompetentnost…

Žiri kojim je predsedavao Nebojša Bradić “Zoranov brk” je dodelio Ljubiši Savanoviću za ulogu Draga Ćuka. On je izrazio veliko zadovoljstvo što je dobio nagradu koja nosi ime velikana glumišta Zorana Radmilovića, pogotovo zato što na Zoranovim danima kao glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske nastupa već osam puta. Savanović je istakao da se dobro pozorište bavi aktuelnim temama, koje ljudi prepoznaju u svakodnevnom životu i da nije bilo teško glumiti Ćuka, jer smo okruženi takvim likovima.

Zavesa na pozorišni festival 27. Zoranovi dani biće spuštena u ponedeljak 22. oktobra dodelom festivalskih nagrada i nastupom kineske Folklorno – plesne grupe iz provincije Henan, u čast nagrađenih.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *