Anica Dobra osvojila svoj prvi ZORANOV BRK za ulogu u KOREŠPODENCIJI (VIDEO)

Pete večeri na “Zoranovim danima” odigrana je predstava “Korešpodencija” Zvezdara teatra iz Beograda, čuveni komad koji je prema delovima romana “Zlatno runo” Borislava Pekića, dramatizovao Borislav Mihailović Mihiz, a režirao Gorčin Stojanović.

Ovacije i aplauzi ispratili su sjajnu glumačku ekipu koju čine: Branislav Lečić, Anica Dobra, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Stručni žiri “Dana Zorana Radmilovića” dodelio je “Zoranov brk” za najboljeg glumca u predstavi Anici Dobroj za ulogu Milice Njegovan. Glumica nije krila oduševljenje što je dobila svoj prvi brk, iako je više puta nastupala na zaječarskom festivalu:

“Zna se, makar među nama glumcima koliko je ova nagrada bitna, voljena i koliko svako želi da je dobije”, istakla je Anica Dobra na pres-konferenciji, posle predstave.

Anica je podelila sa novinarima sećanje na svoje poznanstvo sa Zoranom Radmilovićem, sa kojim se susrela kao mlada glumica, na trećoj godini glume, kada je učestvovala na probama za predstavu “Srebrni svećnjak” u Ateljeu 212, u kojoj je glavnu ulogu igrao Zoran Radmilović. Kako kaže imala je privilegiju da sedi sa njim za istim stolom i osluškuje kako radi neko ko je vrhunski, ko je za nju u tom trenutku bio nedostižan.

“Imam utisak da sam ipak nešto odigrala sa Zoranom i da sam taj duh ipak ponela i prenela dalje”, naglasila je Anica Dobra i zahvalila Zaječaru i svim gradovima koji imaju pozorišni festival u vreme kada pozorište ne zaslužuje pažnju koja mu pripada.

Osim Zoranu, Anica je zahvalila još dvema osobama. Jedna je Mira Banjac, koja je učestvovala u legendarnoj “Korešpodenciji” u Ateljeu 212 i koja je dala blagoslov Anici da igra ulogu Milice i podržala ovu “Korešpodenciju. 

Takođe, Anica je posthumno zahvalila i Mileni Dravić, koja je bila na premijeri ove predstave, koja je bila izvanredna komičarka i koja je trebalo da otvori Zoranove dane, i poručila je da je svi vole i misle na nju.

Pozorišni festival 27. „Dani Zorana Radmilovića“ nastavlja se večeras predstavom Narodnog pozorišta iz Sarajeva „Kralj Lir“ Vilijama Šekspira, u režiji Dijega de Brea. Početak je u 20 sati. 

Izvođenju predstave prethodiće promocija izdanja Sterijinog pozorja, koja će predstaviti direktor Sterijinog pozorja, teatrolog  Dr Miroslav Miki Radonjić. U pitanju su knjige i časopis “Scena”. Početak je u 19 sati u foajeu zaječarskog teatra.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *