Borko Perić, glumac Kazališta Kerempuh iz Zagreba, okićen ZORANOVIM BRKOM

Na 27. Danima Zorana Radmilovića sinoć je izvedena prva predstava u konkurenciji za festivalske nagrade. Gosti iz zagrebačkog Satiričkog kazališta “Kerempuh” izveli su predstavu “Ustav Republike Hrvatske”, u režiji Vinka Brešana a po tekstu Ante Tomića i Rajka Grlića.

Zaječarska publika koja je do poslednjeg mesta ispunila salu pozorišta, dugotrajnim aplauzom nagradila je šestočlanu glumačku ekipu i sa odobravanjem reagovala na odluku stručnog žirija da “Zoranov brk” pripadne Borku Periću za ulogu Vjekoslava Kralja.

“Bio sam uzbuđen, evo prvi put sam ovde i tako smo svi bili ovde uzbuđeni zbog predstave i festivala i stvarno ja sam sretan i kolege jer smo zajedno to uradili… Što se tiče same uloge nekako je sve išlo vrlo prirodno, vrlo lagano, bez velikih problema, zato što je tekst dobro napisan, uloge su odlično napisane tako da nije bilo potrebno nešto preterano kopati i tražiti jer je sve bilo pred nama”, rekao je Borko Perić nakon predstave novinarima. 

Inače, predstava “Ustav Republike Hrvatske” igra se na scenama u Hrvatskoj i okruženju već dve godine, glumci i predstava su više puta nagrađivani, a najsvežije priznanje osvojeno je na upravo završenom 13. JoakimInterfestu u Kragujevcu, gde je osvojila nagradu za najbolju predstavu i dve glumačke nagrade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *