Omladinski rad na lokalu i međusektorska saradnja

Timočki omladinski centar – TOC organizovao je sastanak sa predstavnicima institucija u Zaječaru na temu omladinskog rada.

Na sastanku se razgovaralo o daljoj saradnji TOC-a i institucija, a prisustvovali su predstavnici Centra za socijalni rad, Kancelarije za LER, Policijske uprave Zaječar, kao i Ustanove za dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju “Oblutak”.

Zaključak sastanka je da je omladinski rad neophodan, kao i da je neophodna međusektorska saradnja institucija i organizacija koje sprovode omladinski rad u zajednici. Nedostatak koordinacije, kao i objedinjenog informisanja mladih pokazalo se kao jedan od ključnih problema.

Ovim skupom TOC je imao nameru da obezbedi prepoznatljivost organizacija koje kontinuirano ulažu u kvalitet svojih programa kod lokalnih institucija i ukaže na prednosti međusektorske saradnje, odnosno na koji način se zajedno može kreirati prostor u kome mladi mogu da rastu i razvijaju svoje potencijale kako bi postali aktivni i doprinosili zajednicama u kojima žive.

Sastanak je deo kampanje “Omladinski rad za bolji grad” koju sprovodi Nacionalna asocijacija praktičara omladinskog rada – NAPOR, u partnerstvu sa TOC-om i još deset organizacija iz cele Srbije.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *