Luka Vojvodić novi član Gradskog veća Zaječara

Nakon ostavke Aleksandra Petrovića na mesto člana Gradskog veća zaduženog za praćenje i realizaciju projekata finansiranih iz donacija Evropske unije, na današnjoj sednici Skupštine grada Zaječara, izabran je novi član, Luka Vojvodić.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je na sednici istakao da je pred lokalnom samoupravom sada veliki posao praćenja i realizacije projekata koji će, u arhitektonskom i građevinskom smislu, uticati na budućnost grada. Kako kaže, dolaskom Luke Vojvodića, grad Zaječar je još jednom pokazao da podržava mlade ljude koji žele da rade, i ono što su naučili na fakultetu, primenjuju u praksi.

“Zahvaljujem dosadašnjem članu Gradskog veća Aleksandru Petroviću, na saradnji, on je svoj posao kvalitetno obavljao, ali je zbog porodičnih prilika i novog posla rešio da ode. Ono što je sada bitno je to, da je pred nama veliki posao koji nas čeka a tiče se upravo praćenja i realizacije projekata, kao i iznalaženja najboljih rešenja za ključne projekte od kojih će izgled i budućnost Zaječara, u smislu arhitektonskog i građevinskog uređenja, zavisiti. Srećan sam što je jedan mladi čovek odlučio da se iz Beograda vrati u svoj rodni grad, mislim na Luku Vojvodića, i sa sobom povede i svoju suprugu, koja je takođe završila arhitekturu ili građevinu, ne znam tačno, i koja je takođe kvalitetan kadar”, istakao je Ničić i dodao:

“Mislim da je to budućnost, da nam što više mladih ljudi dolazi, da ih ubacimo kako se to kaže u vatru, da što više rade, da imaju mogućnost da pokažu da su prepuni novih ideja i znanja, pogleda na segmente za koje su se školovali. Njima polako treba da prepuštamo pojedine segmente grada i da oni urađuju grad za njihove i nove generacije”.

Biografija: Luka Vojvodić je rođen 3. juna 1989. godine u Zaječaru. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Zaječaru, dok je Osnovne akademske studije završio na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Master studije 2015. godine, na istom Fakultetu. U periodu od februara 2017. godine, do aprila 2018. godine, radio je u Privrednom društvu “HOME PLAN” D.O.O. Beograd, na poziciji asistenta odgovornog projektanta. Govori engleski jezik, a ima i osnovni nivo poznavanja francuskog jezika. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *