Izložba idejnih arhitektonskih rešenja za česme u Zaječaru

U okviru Projekta rekonstrukcije i revitalizacije arteskih česama u Zaječaru, Udruženje “ Za česme” raspisalo je Konkurs za idejno arhitektonsko rešenje za dve česme,u naselju “Kraljevica” i naselju “ Ključ” u Požarevačkoj ulici. 

Na adresu Udruženja pristiglo je 18 radova a žiri je izdvojio po četiri arhitektonska rešenja za svaku česmu. Izabrani radovi biće izloženi na panoima na Trgu oslobođenja u Zaječaru u petak 7 septembra u vremenu od 18 do 21 sat. U subotu 8 septembra tokom celog dana,kod česme u naselju “Ključ” biće izložena idejna rešenja za česmu u Kotlujevcu i građani će na tom mestu moći da glasaju za ideju koja im se najviše dopada.Rezultati će biti objavljeni odmah po brojanju glasova. Na isti način glasaće se i u nedelju 9 septembra kod česme u naselju “Kraljevica”, od 8 do 20 sati gde će takođe biti postavljena idejna rešenja za česmu u ovom delu grada.

Za izabrane radove predviđene su novčane nagrade.

Inače, projekat rekonstrukcije i revitalizacije arteskih česama realizuju Grad Zaječar, Udruženje “ Za česme” i kompanija Hajneken doo u Srbiji.

Projekat je podržalo i Ministarstvo zaštite životne sredine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *