Održani 46. Hajduk Veljkovi dani u Lenovcu (FOTO)

U Lenovcu kod Zaječara juče je održana tradicionalna kulturno – sportska manifestacija 46. Hajduk Veljkovi dani, u znak sećanja na jednog od najvećih srpskih junaka Vojvodu Veljka Petrovića. 

Na spomenik Hajduk Veljku u Zaječaru i na spomen ploču u njegovom rodnom Lenovcu položeni su venci, priređen  je kulturno-umetnički program, izabrani hajdučki harambaša i hajdučka lepotica i organizovana sportska takmičenja u tradicionalnim disciplinama i malom fudbalu.

Za Hajdučkog harambašu izabran je Miloš Mitrović, Hajdučki štitonoša je Miloš Miletić, a Hajdučki bećar Predrag Stoilković. Za Hajdučku lepoticu 46. Hajduk Veljkovih dana izabrana je Sandra Stanojević iz Šljivara. 

U kulturno – umetničkom programu nastupili su KUD “Mladost” iz Čitluka kod Sokobanje i KUD “Nikola Pašić” iz Zaječara.

Organizatori 46. Hajduk Veljković dana su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović, Sportski savez grada Zaječara i Mesna zajednica Lenovac, a pokrovitelj Grad Zaječar.

 

Foto: Saša Stamenković


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *