Večerašnjim koncertom završava se Kamp klasične muzike u Zaječaru

Ljubitelji klasične muzike imali su sinoć priliku da uživaju na koncertu koji je u okviru Kampa klasične muzike održan u sali zaječarskog pozorišta.

Učestvovali su polaznici kampa gitaristi Mateja Vujić, Mihajlo Davidović, Vladeta Marinkov, Leonardo Borojević i Uroš Božilović. Uz klavirsku saradnju Uki Ovaskainena nastupili su na flauti Marija Simendić, Petar  Kadijević i Irena Lukač, kao i Dušan Jovanović na trubi i Duško Nikolić na violini.

Večeras, od 19 sati biće održan završni koncert polaznika Kampa u sali Muzičke škole u Zaječaru.

Podsetimo, tokom pet godina trajanja kamp je ugostio oko 150 učesnika i 20 eminentnih profesora, a njegov  cilj je podrška mladim talentima kao i razvoj klasične muzike.

Organizatori Kampa klasične muzike su Srpski muzički centar, Osnovna škola za muzičko vaspitanje “Stevan Mokranjac” i  Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

 

Foto Saša Stamenković

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *