Za Nevsun ponuda Lundina “neprijateljska”

Kompanija Nevsun Risoursiz Ltd. saopštila je 9. avgusta da je njen Odbor direktora, nakon pažljivog razmatranja i prijema preporuke specijalne komisije nezavisnih direktora, i posle obavljenih konsultacija sa svojim finansijskim i pravnim savetnicima, odbila neprijateljsku ponudu koju je uputila kompanija Lundin Majning Korporejšn, za sticanje svih emitovanih akcija kompanije Nevsun po ceni od 4,75 kanadskih dolara po akciji u gotovini. 

Odbor direktora jednoglasno preporučuje da akcionari kompanije Nevsun odbiju neprijateljsku ponudu i da ne prodaju svoje akcije, navodi se u njihovom saopštenju.

Kompanija Nevsun se u proteklih nekoliko meseci aktivno i opsežno pozabavila zanimanjem kompanije Lundin, zahtevajući sveobuhvatnu i pravičnu vrednost kojom se iskazuju strateška vrednost celokupne imovine kompanije, kao i postizanje maksimalne vrednosti za akcionare posredstvom strateškog ulaganja u kompaniju Nevsun, rekao je Dejv Smit, predsedavajući Specijalne komisije Nevsuna. Kompanija je navela da se vode pregovori sa većim brojem strana koje su iskazale zanimanje u pogledu mogućih rešenja sa većom vrednošću u odnosu na neprijateljsku ponudu kompanije Lundin i očekuje da će iz ovog procesa proisteći znatno bolje ponude ili druga moguća rešenja.

Do sada su primljene četiri ponude velikih i srednjih rudarsko-topioničarskih kompanija koje su iskazale svoju spremnost da kupe i do 19,9% učešća u kapitalu u kompaniji Nevsun, zajedno sa različitim predlozima za partnerstvo u razvoju Projekta Čukaru Peki, a Odbor direktora Nevsuna razmatra ove ponude. 

Kompanija Nevsun Risoursiz Ltd.u Srbiji posluje posredstvom svog zavisnog društva Rakita Eksplorejšn d.o.o. Gornja zona projekta Čukaru Peki smatra se jednim od najkvalitetnijih nalazišta bakra na svetu. Projekat je od izuzetne vrednosti i potencijala za Srbiju, a pod sposobnim i odgovornim upravljanjem kompanija Nevsun i Rakita očekuje se da će doneti dugoročnu korist lokalnoj zajednici, regionu, pa i čitavoj Srbiji. Kompanija Rakita nastavlja napredak projekta Čukaru Peki u skladu sa planom i dozvolom za izvođenje istražnih radova na izgradnji niskopa.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *