Nova sredstva za pčelare i udruženja u oblasti poljoprivrede

Komisija za podsticanje razvoja poljoprivrede grada Zaječara donela je odluku o dodeli podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva kao i za uspostavljanje i jačanje poljoprivrednih udruženja.

Za podršku udruženjima iz budžeta grada odobreno je 240.000 dinara, dok je za sufinansiranje kupovine pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo po ovoj odluci Komisije odobreno 519.000 dinara za 24 pčelara.

Po konkursu nisu utrošena sva sredstva planirana za pčelarstvo u ovoj godini i predviđeno je da ukoliko se sredstva ne utroše u potpunosti, preostali deo će biti usmeren na naredni Konkurs Budžetskog fonda za poljoprivredu koji će biti raspisan do kraja godine.

Gradski većnik za poljoprivredu Vesna Stanković je na sednici Komisije najavila da će naredni konkurs u oblasti voćarstva za nabavku sertifikovanih sadnica za jesenju sadnju biti raspisan početkom septembra. Ona je podsetila i da je u toku Konkurs za stočarstvo koji je otvoren do kraja avgusta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *