Vojnici zaječarskog garnizona pomažu meštanima Žagubice u saniranju posledica poplave

Pripadnici Komande za razvoj Timočke brigade iz Komande za obuku Kopnene Vojske i 31. pešadijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske, pomažu u raščišćavanju najugroženijih domaćinstava u Žagubici gde su prethodnih dana poplave nanele veliku štetu. 

“Što god je Vojska Srbije veća, opremljenija i brojnija, i život u Srbiji je sigurniji i mirniji, a lokalno stanovništvo gde god da ima problema, može da računa na svoju Vojsku”, rekao je danas u Žagubici ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao pripadnike zaječarskog garnizona koji pomažu meštanima u raščišćavanju. 

Govoreći o stanju koje je zadesilo tu opštinu, njen predsednik Safet Pavlović izrazio je zahvalnost na pomoći koju je pružila Vojska Srbije u saniranju posledica elementarnih nepogoda.

“Posle katastrofalnih padavina, koje su trajale samo 10 minuta, sve naše službe su izašle na teren i, srećom, nema ljudskih žrtava. Zatražili smo pomoć i od Vojske Srbije i u rekordnom roku na teren je stiglo 30 vojnika iz garnizona Zaječar, koji sa našim volonterima, saniraju posledice svega ovo što nas je zadesilo.”

Komandant garnizona Zaječar pukovnik Vladica Vučković istakao je da se za sada radovi odvijaju planiranom dinamikom.

“Mi smo tu da pomognemo narodu, posebno gde je najteže, i nadam se da ćemo u planiranom vremenu uspeti da završimo sve i što pre vratimo ljude u svoje domove”, rekao je pukovnik Vučković.

Radna grupa Vojske Srbije, kojom komanduje kapetan Lazar Vujanac iz Komande za razvoj Timočke brigade, pružaće pomoć meštanima Žagubice i narednih dana. Prema rečima kapetana Vujanca, pripadnici Vojske angažovani su od 5. avgusta u Opštini Žagubica.

“Do sada je oko 50 kamiona odvozilo šut, nameštaj i ostale stvari iznete iz poplavljenih domaćinstva. Ljudstvo je motivisano za rad, saradnja između nas i predstavnika Opštine je veoma dobra, a narod je zadovoljan našim angažovanjem i ostaćemo ovde koliko god bude bilo potrebno”, rekao je kapetan Vujanac.

 

FOTO: www.mod.gov.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *