Zaječar: Izložba likovnih radova Nevene Vićentić i Pauline Aleksić u galeriji Arhiva

U sklopu pratećeg programa Otuhide festivala, sutra u 13 sati, u galeriji Istorijskog arhiva u Zaječaru biće otvorena izložba likovnih radova mladih zaječarskih umetnica Nevene Vićentić i Pauline Aleksić. 

Nevena Vićentić rođena je 1993. godine u Zaječaru. Srednju ekonomsko-trgovinsku školu završila je 2012. u Zaječaru, smer ekonomski tehničar. 2012. upisuje internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, departman umetnosti u Nišu. 2017. Završila slikarstvo u klasi profesora Nebojše Nikolića. Nagrade: Specijalna nagrada žirija – 01. Medjunarodno bijenale umetnosti „ARTiJA“ radovi na papiru i od papira, 2018. Kragujevac  Do sada je izlagala u okviru Fakulteta, kao i na grupnoj izložbi u okviru festivala „Lost&Found“ održana ovog meseca u Brestovačkoj banji.

Paulina Aleksić rođena je 1999. u Zaječaru. Student je Fakulteta umetnosti u Nišu na odseku za grafički dizajn. Član je umetničke grupe „Peta128“ oformljene u decembru 2017. godine od strane 7 studenata Fakulteta umetnosti u Nišu. Sa grupom „Peta128“ izlagala je na 4 izložbe: „Petar Pan“ – humanitarna izložba održana u januaru 2018. godine u holu Narodnog pozorišta u Nišu, na kojoj je izlagala fotografije i grafike. „Budi čovek“ – humanitarna izložba grafika održana u martu 2018. godine u Oficirskom domu u Nišu. „Prva pa peta“ – treća grupna izložba održana u maju 2018. godine u kafe baru „Dvorište“, na kojoj je izlagala kolaže.„Lost&Found Art zona“ – grupna izložba u okviru festivala „Lost&Found“ održana ovog meseca u Brestovačkoj banji, na kojoj je izlagala kolaže.

Outhide festival će biti održan na platou spomenika Vešala na zaječarskoj Kraljevici 27. i 28. jula. Cena ulaznice za jedno veče je 500 dinara dok je karta za obe večeri festivala 800 dinara. I ove godine na Kraljevici će biti tri strejdža.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *