Održano 6. Jasenovačko leto

U Velikom Jasenovcu kod Zaječara sinoć je održana  kulturno-umetnička manifestacija 6.  Jasenovačko leto. 

Otvarajući  smotru gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević je naglasio značaj  ovakvih  manifestacija za očuvanje naše tradicije i kulture.

Odličnim izvođenjem izvornih  pesama i tradicionalnih igara posetioce  su zabavili kulturno- umetnička društva iz Timočke Krajine i Rumunije:”Đorđe Genčić” iz Velikog Izvora, “Nikola Pašić” iz Zaječara, “Zoran Gajić” iz Rgotine, “Petar Radovanović” iz Zlota i folklorni ansambl “Dobruneanka” iz opštine Dobrun u Rumuniji. 

Gosti iz Rumunije nisu krili impresioniranost sinoćnjom manifestacijom i žele da uzvrate gostoprimstvo. Najavili su zvaničan poziv organizatorima da neko od naših kulturno-umetničkih društava gostuje kod njih. 

Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i Mesna zajednica Veliki Jasenovac, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *