Ivanjdanski sabor u Rgotini (FOTO)

U crkvenoj porti u Rgotini kod Zaječara održan je 7. Ivanjdanski sabor, koji je okupio veliki broj građana. Cilj manifestacije je očuvanje izvornog narodnog stvaralaštva.

Sabor je počeo velikim defileom učesnika, kao i nastupom najmlađih članova folklornog ansambla KUD-a “Zoran Gajić” iz Rgotine. Osim domaćina u bogatom kulturno-umetničkom programu nastupili su “Božur” iz Zvezdana, “Graničar” iz Halova, “Đorđe Genčić” iz Velikog Izvora i “Petar Radovanović” iz Zlota.

Prema oceni  stručnog žirija najlepši Ivanjdanski venčić isplela je Aleksandra Mitić iz Rgotine, a za lepoticu Ivanjdanskog sabora izabrana je Milica Plešić iz Zlota.

Posetioce Ivanjdanskog sabora pozdravila je zamenica gradonačelnika Zaječara Marina Milić, a odbornik u Skupštini grada Zaječara Slobodan Perčić je u ime MZ Rgotina uručio plakete koreografu KUD-a “Zoran Gajić” Miloradu Iliću i Dr Goranu Joksimoviću, za izuzetan doprinos razvoju kulturno umetničkog društva u Rgotini.

Organizatori 7. Ivanjdanskog sabora su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” iz Zaječara i MZ Rgotina.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *