Praznik branja lekovitog bilja i pletenja venčića biće obeležen na Bratujevcu i u Rgotini

Na Bratujevcu će u subotu 7. jula biti održan sedmi po redu Ivanjdanski uranak. Kako je predviđeno, u 9 sati na spomen obeležje biće položeni  venci povodom 7. jula – Dana ustanka u Srbiji u drugom svetskom ratu.

Prigodan kulturno – umetnički program biće organizovan u 9:30,nastupom KUD-a „Penzioner“ iz Zaječara, a u 10 sati počeće sportska takmičenja. 

U Rgotini će u subotu 7. jula biti održan tradicionalni Ivanjdanski sabor „Rgotina 2018“. Program će početi u 17,30 fudbalskom utakmicom između veterana Rgotine i veterana opštine Makreš u Bugarskoj.

Izbor najlepšeg Ivanjdanskog venca predviđen je od 18 sati, defile učesnika je sat kasnije, a kulturno-umetnički program počeće u u 19,30. Nastupiće kulturno-umetnička društva iz Zlota, Svinica u Rumuniji, Zvezdana, Velikog Izvora, Rgotine, Halova i Zaječara, a tokom programa biće izabrana Ivanjdanska lepotica.

Organizator je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa mesnim zajednicama ovih sela, a pokrovitelj je grad Zaječar.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *