Razvoj geoturizma u Nacionalnom parku Đerdap

Nacionalni park Djerdap sprovodi projekat Danube GeoTour u okviru koga je potpisan ugovor o razvoju geoturizma. Geoturizam se bazira na prezentaciji geoloških objekata prirode, u kojima Đerdapska klisura prednjači u Srbiji. Ugovor je potpisan sa udruženjem Supernatural iz Beograda, a predviđeno je da se izradi brošura i promotivni materijal sa definisanom i određenom ponudom geoturizma, gde će geološko nasleđe Djerdapa biti prezentovano na jednostavan i zanimljiv način. 

Ove aktivnosti su neophodne zbog budućeg formiranja Geoparka Djerdap, prvog geoparka u mreži UNESCO-a u Srbiji, čije osnivanje podržava i Ministarstvo zaštite životne sredine. Ovaj projekat sufinansira se iz fondova Evropske unije kroz Dunav program transnacionalne saradnje i u njemu učestvuju partneri iz Rumunije, Slovenije, Austrije, Češke, Nemačke, Mađarske i Hrvatske. 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *