Zaječar spreman da primi posetioce 52. Gitarijade, jedini nepoželjan gost je najavljena kiša (VIDEO)

Sutra u Zaječaru počinje 52. Gitarijada, najstarija rokenrol manifestacija na Balkanu. Tokom tri večeri na stejdžu na Kraljevici nastupiće 10 demo bendova koji će se boriti za titulu pobednika Gitarijade, kao i poznati muzičari iz Srbije, Hrvatske i Engleske. 

Sutra, prve večeri Gitarijade, u revijalnom delu nastupiće britanski SAXON, KI, Psihomodopop, kao i Džoni Ranković i Karlians.  

Uoči početka Gitarijade, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, prirediće sutra u 18 sati, svečani prijem u Euroklubu na Kraljevici. Tom prilikom on će uručiti ključeve grada ovogodišnjem rokonačelniku Petru Peci Popoviću, koji će za vreme trajanja Gitarijade obavljati funkciju rokonačelnika, počasnog upravitelja grada.

U Zaječaru je sve spremno za početak Gitarijade, otvoren je i čuveni rok kamp, a jedini neželjeni gost u Zaječaru je kiša koja je otežala pripreme. Iako je za sva tri dana koliko Gitarijada traje najavljena kiša, očekuje se rekordan broj posetilaca, jer ove godine nastupaju velike svetske zvezde poput Bili Ajdola i grupe Saxon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *