Sabor kosovskih Srba Timočke krajine u Zvezdanu po 11. put

Program prvog dana Sabora kosovskih Srba Timočke Krajine koji je večeras trebalo da se održi na Trgu oslobođenja u Zaječaru, otkazan je zbog nestabilnog vremena.

Sabor će sutra biti održan u Zvezdanu po najavljenoj satnici. U podne će biti otvorena izložba narodne nošnje, u 13 sati počinje takmičenje u kuvanju pasulja, dok će u 15 sati biti otvorena izložba domaće radinosti, tradicionalnih zanata i tradicionalne kuhinje. Istovremeno će početi i takmičenje proizvođača rakije i vina. U 16 sati i 30 minuta biće proglašen pobednik u kuvanju pasulja, a sat kasnije biće proglašen najbolji proizvođač vina i rakije.

Defile učesnika je u 18 sati i 30 minuta.

U kulturno -umetničkom programu, koji počinje u 19 sati, nastupiće kulturno- umetnička društva: Božur iz Zvezdana, Kraljevačka riznica iz Kraljeva, Zoran Gajić iz Rgotine, Ilinsko vrelo iz Ilina, Vrelo iz Šarkamena, Mladost iz Čubre, kao i pevačka etno grupa Đurđevak Centra za kulturu opštine Bor.

Organizatori manifestacije su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, Turistička organizacija grada Zaječara i Mesna zajednica Zvezdan, a pokrovitelj Grad Zaječar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *