Praznik muzike obeležili koncertom Lavirint i mladi muzičari (FOTO)

Da muzika govori više od reči uverili su se još jednom ljubitelji horskog pevanja i klasične muzike u Zaječaru na koncertu koji su, povodom svetskog Dana muzike, priredili članovi kamernog hora Lavirint i mlade nade klasične muzike. Rapsod je po tradiciji bila Tanja Raduljicić Vasiljević koja je uz kratke citate poznatih ljudi o muzici, najavljivala izvođače i dela.

U punoj galeriji zaječarskog muzeja najpre su svoj talenat predstavili mladi kroz klasične kompozicije na klaviru, gitari i violončelu. Nastupili su: Pavle Zdravković, Petar Zdravković, Bogdan Ivković, Nađa Mladenović, kao i Andrej Đorđević i Tara Aleksić, koji su nakon odvojenog nastupa na klaviru, zatvorili prvi deo koncerta tako što su Mocartovu Sonatu broj 3, odsvirali u četiri ruke.

Drugi deo koncerta članovi Lavirinta otvorili su kompozicijom Thomasa Morlija – Sing We and Chant It, a najveći deo nastupa bio je posvećen Mokranjčevim delima iz Rukoveti. Ono što se izdvojilo je izvođenje kompozicije nastavnika muzike iz Zaječara Dragana Stankovića – Cvete moj, koji je i dirigovao horom svoju kompoziciju, a za kraj koncerta publika je bila oduševljena izvođenjem duhovne kompozicije monahinje Irine Denisove – I to je, to je sve. Za bis je publika dobila deo Mokranjčeve VI rukoveti o Hajduk Veljku.

Divno veče u slavu muzike priredili su Zaječarcima oni koji tek osvajaju muzičku scenu i potvrđeni horski pevači iz Lavirinta, koji uz svoje različite profesije pevaju iz ljubavi prema muzici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *