Gradsko veće: Biće odblokirani računi pojedinih seoskih mesnih zajednica

Članovi Gradskog veća Zaječara na današnjoj sednici doneli su odluku da se otpočne sa postupkom preuzimanja seoskih vodovoda u Zvezdanu, Rgotini, Velikom Izvoru i Vratarnici. Prema Zakonu o komunalnim delatnostima, komunalnu delatnost snabdevanje vodom za piće mogu obavljati isključivo javna preduzeća koja osniva jedinica lokalne samouprave, pa će ona u Zaječaru preći u nadležnost JKP Vodovoda. 

Na istoj sednici većnici su dali ovlašćenje gradonačelniku grada Zaječara da prenese potrebna sredstva sa računa grada na račune mesnih zajednica kako bi se odblokirali njihovi računi. Prema rečima izvestioca Valentine Đuričić, računi pet sela su u blokadi zbog neplaćenih dugovanja za vodu ili zbog spornih faktura AD Putu za neke radove koji ili nisu urađeni ili su delimično urađeni u pojedinim seoskim mesnim zajednicama prethodnih godina, zbog čega su krivični postupci prema odgovornima u toku, obavestila je većnike Marina Milić, zamenica gradonačelnika.

Zbog ovih blokada mesnih zajednica Ministar može privremeno obustaviti prenos transfernih sredstava Republike Srbije Gradu Zaječaru, rekla je izvestilac iz službe finansija GU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *