Zaječar: Mlada naučnica Anđelka Zečević govoriće u Tehničkoj školi o IT tehnologijama

Udruženje Dečiji centar Zaječar ugostiće sutra u Tehničkoj školi mladu naučnicu Anđelku Zečević koja će održati predavanje o IT tehnologijama. Anđelka Zečević prva je od pet naučnica koje će učestvovati u projektu “Ženski potpis”. Predavanje će početi u 12.30.

Projekat “Ženski potpis” drugu godinu za redom podržala je Ekumenska inicijativa žena iz Omiša.

Anđelka Zečević rođena je 1984 godine, student je završne godine doktorskih studija na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Teme kojima se bavi spadaju u domen inteligentne obrade teksta, discipline koja se koristi u rešavanju zanimljivih zadataka kao što su pronalaženje informacija, na primer, o poznatim naučnicama, prepoznavanje nepoželjne pošte ili automatsko prevođenje na željeni jezik.

Projekti na kojima je do sada radila su bili u vezi sa pretragom istorijskih dokumenata, detekcijom plagijata, unapređivanja sistema za predviđanje dijagnoza pacijenata i određivanja sentimenata novinskih kolekcija. 

Anđelka radi i kao asistent na katedri za Računarstvo i informatiku gde drži vežbe iz kurseva koji se tiču veb programiranja i razvoja modernih veb aplikacija, mašinskog učenja i naučnog izračunavanja. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *