Održani 19. Dani Adama Bogosavljevića u Koprivnici

U crkvenoj porti u Koprivnici kod Zaječara juče je održan 19. Sabor narodnog besedništva “Dani Adama Bogosavljevića”,  u znak sećanja na narodnog tribuna koji je rođen u ovom selu. Cilj smotre je  očuvanje tradiconalne kulture u sferi amaterskog narodnog stvaralaštva.

Adamove dane  otvorio je gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević koji je izrazio nadu da će ova manifestacija  biti  očuvana i unapređena.

Meštani Koprivnice i brojni gosti uživali su u zdravicama, besedama kao i pesmi i igri članova Kulturno -umetničkih društava  „Adam Bogosavljević” iz Koprivnice, „Gradec”  iz Gradskova, „Penzioner“ iz Zaječara, „Milenko Stojković“ iz Kličevca kod Požarevca i „Branko Ćopić“ iz Majura kod Jagodine.

Smotri je prisustvovao i predstavnik Saveza amatera Srbije Zoran Kostić, koji će naknadno saopštiti odluku o eventualnom učešću nekog od  pomenutih kulturno – umetničkih društava na državnim manifestacijama izvornog narodnog stvaralaštva.

Organizatori 19. Dana Adama Bogosavljevića bili su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” i Mesna zajednica „Koprivnica” a pokrovitelj grad Zaječar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *