ROMACTED: Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou (FOTO)

ROMACTED je program usmeren na izgradnju političke volje i održivih politika kroz angažovanje lokalnih vlasti u unapređenju demokratske javne uprave i osnaživanja romske zajednice, jačanje posvećenosti institucija, njihovih kapaciteta, znanja i veština u radu na inkluziji Roma i Romkinja.

Zadatak 11 lokalnih samouprava, među kojima je i Zaječar, a koje su uključene u ovaj program, je da pokažu i ostalim gradovima i opštinama da je potrebno omogućiti Romima da mogu sami da se bore za svoja prava i interese, rečeno je na konferenciji.

Nakon otvaranja konferencije potpisan je Protokol saradnje između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, 11 lokalnih samouprava: Zaječar, Kragujevac, Niš, Odžaci, Kostolac, Prokuplje, Smederevo, Subotica, Vranje, Vrnjačka Banja i Zvezdara i Saveta Evrope.

U ime Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture protokol je potpisala Zorana Mihajlović, koja je i predsednik Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja od 2016. do 2025. godine, u ime grada Zaječara Boško Ničić gradonačelnik, a u ime Saveta Evrope Tim Kartrajt šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *