Počeo 9. Međunarodni dečiji pozorišni festival ZajeČAR

Sinoć je najmlađa zaječarska pozorišna publika gledala predstavu „Bajka o ribaru i ribici“ Državnog lutkarskog pozorišta iz Vidina, u okviru programa 9. Međunarodnog pozorišnog festivala ZajeČAR.

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine “Zoran Radmilović”, u okviru pratećeg programa organizovano je druženje  sa popularnim dečjim pesnikom Ljubivojem Ršumovićem.
Mališani u sali pozorišta recitovali su i pevali  Ršumove pesme, zajedno sa autorom. Odgovarali su i na brojna šaljiva pitanja i “kupovali fazone i fore” od popularnog Ršuma. Najdosetljiviji su dobili na poklon njegove zbirke pesama. Na kraju su se svi pojedinačno, ali i grupno slikali sa jednim od najvećih srpskih dečjih pesnika.

Pozorišni festivala za decu  “ZajeČAR” nastavlja se danas popodne predstavom “Kaštanka” koja  je nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar. To je  priča o dogodovštinama simpatičnog psetanceta  Kaštanke koje nastoji da zadobije  ljubav i pažnju gospodara. U pitanju je odlična, višestruko nagrađivana lutkarska verzija Čehovljeve novele “Kaštanka”. Početak predstave je u 18 sati.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *