U Zaječaru počele V Sportske igre mladih (VIDEO)

Pod sloganom – Da pobedi drugarstvo, na platou ispred zaječarske Hale sportova na  Kraljevici, danas su počele pete po redu Sportske igre mladih. U nekoliko sportskih disciplina učestvuje oko 450 dečaka i devojčica iz cele Timočke Krajine. 

Sportske igre mladih održavaju se u 20 gradova Srbije. Učesnici, koji predstavljaju svoje škole su djaci rodjeni 2003. godine i mladji. Ovde pobeda nije prioritet, važno je učestvovati, družiti se i steći nova prijateljstva. Igre su počele nadmetanjem u rukometu a u Zaječaru će još biti održani turniri u šahu, malom fudbalu i uličnoj košarci 3 na 3. Igre će biti nastavljene poslednjeg dana ovog meseca na Popovoj plaži utakmicama u odbojci na pesku i mečevima u tenisu.  

Na početku takmičenja, mladi sportisti i sudije, položili su zakletvu prijateljstva a baklju je doneo šahista Dušan Basalić. Svima je sreću na borilištima kao i da pobedi bolji poželela predsednica Sportskih igara mladih Ivana Jovanović: 

“Nama je zaista zadovoljstvo da se i ove godine družimo u Zaječaru sa vama. Imamo lepa iskustva i mnogo vaših drugara iz Zaječara je već do sada bilo na velikom medjunarodnom finalu u Splitu. Sigurna sam da mnogi od vas već znaju da sportske igre mladih šire prijateljstvo, bore se za osmehe dece i upravo za tu svu saradnju svih naših mališana i druženje na teritoriji čitavog regiona.”

Poželevši deci i njihovim nastavnicima prijatan boravak u Zaječaru pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković istakao je na ceremoniji svečanog otvaranja Sportskih igara mladih da je Zaječar grad sporta: 

“Želim da vam kažem da su ove Sportske igre mladih pre svega zadatak da steknete neka nova prijateljstva i nova poznanstva samim tim što se finalni deo održava na prostorima bivše Jugoslavije. Želim da se zahvalim ministarstvu omladine i sporta a takodje i Vladi Srbije pod čijim pokroviteljstvom se i održava ova manifestacija.” 

Pored Zaječara, mladi timočki sportisti sutra će se u odbojci, stonom tenisu, malom fudbalu i izmedju dve vatre takmičiti u Sokobanji. Najuspešniji će poslednje nedelje juna učestvovati na državnom prvenstvu na beogradskoj Adi ciganliji dok će državni prvaci steći pravo za regionalno prvenstvo koje će polovinom avgusta biti održano u Splitu.  

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *