Sportske igre mladih 9. maja u Zaječaru, a 10. maja u Sokobanji

Grad Zaječar i Opština Sokobanja su jedni od 20 gradova i opština koji će ove godine biti domaćini V Sportrskih igara mladih. 

Sportske igre mladih je najveći međunarodni projekat čiji je osnovni cilj promocija zdravih stilova života i prijateljstva.

Prvi krug takmičenja, u Zaječaru je predviđen za sredu 9. maj, u Sportskoj hali na Kraljevici i Na Popovoj plaži, a drugi krug takmičenja je 31. maja. Takmičenje u Sokobanji se organizuje 10. maja.

Osnovcima je omogućeno da u toku godine i u vreme letnjeg raspusta potpuno besplatno učestvuju i takmiče se u deset sportskih disciplina: šah, odbojka, odbojka na pesku, atletika, između dve vatre, mali fudbal, rukomet, stoni tenis, basket 3 na 3 i tenis.

Sportske igre mladih u Srbiji, održavaju se pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, Ministarstva omladine i sporta, prijatelja, donatora i medijskih sponzora.

Pobednici sa gradskog takmičenja učestvovaće na državnom takmičenju sredinom jula na Adi Ciganliji. Najbolji u Beogradu odlaze na završno – regionalno takmičenje u Split i besplatno letovanje sredinom avgusta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *