Prva regionalna Olimpijada u zaječarskoj školi Malac genijalac (VIDEO)

Zaječarska škola Malac genijalac bila je domaćin prve regionalne Olimpijade u mentalnoj aritmetici. Nadmetalo se ukupno 45 mališana, a njih devetoro izborilo je dalji plasman za međunarodnu Olimpijadu koja će biti održana 10. juna u Beogradu. 

U najmlađoj A grupi na dalje takmičenje idu Vuk Zdravković iz Zaječara i Stefan Ivanov iz Bora. Iz B grupe Luka Rodić iz Zaječara, Petar Begović i Mila Frunzarelović, oboje iz Negotina. Iz C grupe Jovan Milošević iz Negotina i Lena Stanojević iz Zaječara. I iz još jedne januarske C grupe plasman su obezbedili Ana Milanović iz Zaječara i Gregor Vukojević iz Kruševca. 

Raspoređeni u pet uzrasnih grupa, mali takmičari uz uvežbanu koncentraciju i pažnju, radili su pismeni test uz računaljku-abakus, a zatim i usmeno sabiranje velikom brzinom za šta je bitna koncentracija i velika pažnja takmičara. Svi su dobili diplome za učešće, a troje najboljih u svakoj grupi i medalje. 

Škola u Zaječaru radio od prošlog septembra i sada ima 40-ak učenika. Školica je dvogodišnja, u prvoj se uče sabiranje i oduzimanje, a u drugoj množenje i deljenje.  Predavači su zadovoljni kako napreduju njihovi učenici, a za prvu regionalnu Olimpijadu opredelilo se njih 16.

“Školica u Zaječaru počela je sa radom od 1. septembra prošle godine i imali smo do sada dve upisne grupe, januarsku i septembarsku, oni su se svi danas okupili ovde da se takmiče u mentalnoj aritmetici, svako sa svojom grupom. Danas su ovde naša deca iz šest gradova: Bora, Negotina, Knjaževca, Kruševca, Ćićevca i Zaječara, ukupno 45 takmičara”, kaže Jelena Manojlović, predavač mentalne aritmetike

Ukupno devetoro mladih sa prvog regionalnog takmičenja u Zaječaru, biće učesnici međunarodne Olimpijade koja će biti održana 10. juna u beogradskom Sava centru. 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *