Akcija NE DOZVOLI DA PUKNE na zaječarskom skveru

U okviru kampanje Ne dozvoli da pukne, danas je na zaječarskom skveru besplatnu kontrolu krvnog pritiska obavilo 240 Zaječaraca.

Prema rečima dr Aleksandre koja je merila krvni pritisak, većina sugrađana je imala normalan pritisak jer redovno koriste prepisanu terapiju, pojedine koji nisu pod terapijom a ustanovljen im je visok pritisak, doktorka je uputila na odlazak lekaru. Ono što nije dobro je što je većina pušača, koji između ostalog izaziva povišen krvni pritisak.

Hemofarm fondacija započela je kampanju Ne dozvoli da pukne koja za cilj ima podizanje zdravstvene kulture i podsticanje ljudi na redovne kontrole krvnog pritiska. U okviru ove kampanje, Hemofarm fondacija uz podršku Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut, pokrenula je i inicijativu da u Srbiji bude ustanovljen Nacionalni dan borbe protiv visokog krvnog pritiska.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *