Zaječar: U toku probe na sceni pozorišne predstave BIZARNO

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ nastavljene su probe pozorišne predstave Bizarno, autora i reditelja Željka Hubača. Pozorišnoj ekipi koju čine glumci: Miloš Đuričić, Jelena Rajić, Vujadin Milošević, Ana Tanasković i Miloš Tanasković,  priključio se i glumac Zoran Karajić, prvak drame Šabačkog pozorišta, koji će sa glumcima raditi scenski pokret i individualne probe.

Da podsetimo, prema rečima autora „predstava  ima niz bizarnih konteksta od sižea pa do najvažnijeg a to je da predstavlja dijalog mladih ljudi koji su otišli iz ove zemlje i vratili se u nju i onih koji su tokom tog perioda bili u ovoj zemlji, u svom gradu“. Iako govore istim jezikom i imaju isti bekgraund odrastanja , njihovo odsustvovanje iz zemlje od 5 do 10 godina čini da se ne razumeju sa onima koji su bili ovde. U tom nekom bizarnom kontekstu nerazumevanja tih ljudi  gradi se kompletan zaplet ove crne komedije, smešno tragične priče. 

Drama  „Bizarno“ nagrađena je na  Sterijinom pozorju, prevedena je na više jezika, a prošlog leta imala je premijeru u Tokiju. Premijera predstave u pozorištu „Zoran Radmilović“ očekuje se do kraja pozorisne sezone.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *