Majdanpek: Nagrade za mlade violiniste (VIDEO)

Ognjen Janjić, Tijana Petrović i Natalija Vuković, učenici violine u majdanpečkoj Muzičkoj školi, u klasi Ivane Ilić Dinić, osvojili su dve druge i jednu prvu nagradu na Međuokružnom takmičenju u Negotinu.

Sa nedavno završenog Međuokružnog takmičenja violinista u Negotinu, u Muzičku školu „Ranko Krivić“, stigle su tri vredne nagrade. Ovaj festival okupio je veliki broj mladih violinista, koji su se predstavili klasičnim kompozicijama. Iako su takmičenja veliki izazov, svi oni zadovoljni su svojim nastupom.

Nastavnici svoj talenat dele sa decom, a svaki uspeh na takmičenju njih čini ponosnim:

„Imam veliku želju da svoj talenat prenesem na njih, volju, želju, ambicije, jer njihov uspeh je zapravo moj uspeh. Pred samo takmičenje čini mi se da sam imala veću tremu nego oni sami, verovatno iz želje da oni što bolje odsviraju, da prikažemo ono što smo vežbali svih ovih meseci, ali sam preponosna na njih, prezadovoljna sam…“, kaže Ivana Ilić Dinić, nastavnica violine MŠ „Ranko Krivić“ Majdanpek.

Festival muzičkih škola Srbije u Knjaževcu  8. maja, je naredno takmičenje, za koje se vredno pripremaju učenici ove škole.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *