U Zaječaru obeležen Dan Vojske Srbije (VIDEO)

Danas je i u Zaječaru, na Popovoj plaži, svečano obeležen 23. april Dan vojske Srbije. Pripadnicima Vojske, predstavnicima crkve, lokalnih samouprava u oba Timočka okruga, institucijama i građanima, praznik su čestitali predstavnici Garnizona i Komande, kao i gradonačelnik Zaječara.

Svečanu smotru pripadnika zaječarskog garnizona obavio je pukovnik Slaven Bošković, a nakon počasnog pozdrava i intoniranja himne, okupljenima se prvi obratio pukovnik Vladica Vučković, komandant Garnizona koji je rekao da su zadovoljni postignutim rezultatima između dva praznika:

“Zahvaljujući izuzetnom zalaganju, visokim stručnim kvalitetima i odgovornošću, postigli smo značajne rezultate u obuci i komandi jedinica, a posebno izvršavajući zadatke na obezbeđenju državne granice tokom migrantske krize i obezbeđenja administrativne linije prema KiM i kontroli kopnene zone bezbednosti. Sa Gradskom upravom Grada Zaječara, organima lokalne samouprave, privrednim i drugim subjektima i institucijama u Zaječarskom i Borskom okrugu, nastavljena je uspešna saradnja što je potvrda ugleda koji pripadnici Vojske uživaju u Timočkoj krajini.”

Oduvek je Vojska na ovim prostorima bila sinonim za slobodu, dostojanstvo i zaštitu svog naroda od osvajačkih pohoda i namera tuđina – podsetio je pukovnik Slaven Bošković:

“Naše pripadnike krasi visoka profesionalna osposobljenost, stabilni ljudski odnosi, solidarnost i međusobno poštovanje i uvažavanje. . Postignuti rezultati su dokaz našeg opredeljenja, jedinstva, homogenosti i visoke patriotske svesti. Mi se na taj način odužujemo svojoj otadžbini i potvrđujemo da smo vojska koja je siguran činilac mira i stabilnosti, i faktor odvraćanja od svih oblika ugrožavanja bezbednosti.”

Čestitajući Dan Vojske Srbije prisutnima, gradonačelnik Boško Ničić je rekao da je Zaječar uspeo da sačuva kasarnu u gradu što je dobro jer između ostalog vojska je prva koja građanima pomaže u vanrednim situacijama:

“Verovatno vi uz crkvu predstavljate dve institucije u koje građani Srbije imaju najveće poverenje i nadam se da ćete to poverenje i nadalje uspeti da sačuvate i da narod ima veru i sigurnost da ima ko da ga brani, da brani suverenitet naše države. Hvala vam još jednom na svemu i čestitam vam Dan Vojske Srbije…Živela Srbija!”

Nakon svečanosti i kulturno umetničkog programa, građani su imali priliku da razgledaju deo naoružanja iz zaječarske kasarne.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *