ZAJEČAR: Održano gradsko takmičenje recitatora

Na gradskoj smotri recitatora “Pesniče grada mog” koja je održana u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru, učestvovalo je 28 recitatora iz osnovnih i srednjih škola podeljenih u 3 kategorije. 

U kategoriji mlađeg uzrasta prvo mesto osvojila je Mila Mladenović, drugo Lenka Jovanović, obe iz OŠ “Desanka Maksimović”, a treće Veljko Ljubisavljević, OŠ “Ljubica Radosavljević Nada”.

U kategoriji srednjeg uzrasta najbolji je bio Pavle Janković, OŠ “Ljuba Nešić”, drugo mesto osvojila je Danica Vasiljević, a treće plasirani je Bogdan Petrović, oboje iz OŠ “Desanka Maksimović”.

U kategoriji starijeg uzrasta prvo mesto osvojila je Lea Vitomirović, drugo mesto Sara Rajković i treće mesto Nikola Trajković, takmičari iz zaječarske Gimnazije.

Tri prvoplasirana takmičara iz svake kategorije stekli su pravo učešća na Okružnom takmičenju recitatora, koje će biti održano u Knjaževcu 24. aprila.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *