Zaječarske odbojkašice u Rumi na kvalifikacionom turniru (VIDEO)

Odbojkašice Zaječara, od danas do nedelje učestvuju u Rumi na kvalifikacionom turniru za ulazak u Prvu B ligu. Dve prvoplasirane ekipe u konkurenciji četiri tima iz Rume, Beograda, Prijepolja i Zaječara izboriće plasman u viši rang takmičenja. 

Zaječarske odbojkašice sezonu u Drugoj ligi istok, okončale su kao ubedljivo prve sa 22 pobede iz 22 utakmice. Izgubile su svega 4 seta i osvojile maksimalnih 66 bodova. To je bila ulaznica za kvalifikacioni turnir za ulazak u prvu B ligu. Mi smo prisustvovali poslednjem treningu u hali na Kraljevici pred put u Rumu. Devojke kažu da su spremne i orne za ono što ih očekuje. Jedini problem su povrede dve igračice, korektora Ive Georgijev i srednjeg blokera Ivone Videnović koje su morale da ostanu u Zaječaru:

“Mi ćemo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da pokažemo šta sve znamo i da se naravno potrudimo da udjemo u Prvu ligu.”, kaže Jelena Branković, ŽOK Zaječar.

Jovana Lazarevski, ŽOK Zaječar dodaje:

“Naporno smo se trudile i radile smo stavrno, dugačak je period od 10. avgusta. Radimo. Nadam se da ćemo uspeti da udjemo u Prvu B ligu i mislimo da imamo šanse.” 

“Nismo do sada igrale sa njima ali mislim da smo približne snage i da možemo da igramo protiv njih. Nadamo se dobroj borbi. Daćemo sve od sebe i proćićemo valjda u Prvu B ligu”, kaže Mija Randjelović, ŽOK Zaječar

Prvu utakmicu Zaječar večeras igra sa Rumom. Sutra je protivnik Radnički iz Beograda a u nedelju Bambi Volej iz Prijepolja. Sistem je takav da će dve prve ekipe sa turnira naredne sezone igrati u Prvoj B ligi, kaže Ivan Buca Tošić, trener ŽOK Zaječar.

“Biće jako teško svakako. Devojke su mlade. Naša ekipa je najmladja u ligi. Nesmemo da zaboravimo šta smo uradili do sada. 10 avgust 2017. je bio prilično odavno. Mnogo smo uložili. Mnogo truda, rada, znoja i tako dalje da dodjemo uopšte u situaciju da se takmičimo sa ekipama iz cele Srbije za ulazak u Prvu ligu.”

Trener zaječarskih odbojkašica, Ivan Tošić zahvalio se ovom prilikom roditeljima i lokalnoj samoupravi na pomoći koju su im pružili i bez koje ne bi mogli da otputuju u Rumu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *