Počele pripreme za 52. zaječarsku GITARIJADU (VIDEO)

Glavna zvezda predstojeće 52. po redu zaječarske Gitarijade biće čuveni Bili Ajdol i on će koncert imati 30. juna. Ovo je najavljeno danas u Zaječaru na sednici Organizacionog odbora Gitarijade.

Gitarijada će i ove godine trajati tri dana. Prve večeri, 28. juna u revijalnom programu nastupiće Partibrejkersi i Psihomodo Pop dok će sutradan ljubitelji rok muzike moći da uživaju u koncertu Nevernih beba, benda koji ove godine obeležava 25 godina postojanja i koji je jedan od retkih aktivnih bendova koji je pobedio na Gitarijadi. Zamenik predsednika organizacionog odbora Maksa Ćatović izjavio je da su za nastup druge večeri, u toku pregovori sa jednom poznatom engleskom rok grupom koja do sada nikada nije nastupala na prostorima bivše Jugoslavije:

“Privodimo kraju pregovore sa Produkcijom gramofonskih ploča RTS–a da taj drugi dan Festivala bude na neki način dan PGP RTS-a jer su i Neverne bebe njihov bend. Sviraće, pored Nevernih beba, pobednici od pre dve godine Hadži prodane duše čiju je ploču objavio PGP i to na neki način otvara dugoročnu saradnju izmedju Produkcije ploča i Gitarijade gde će pobednici Gitarijade dobiti ne samo snimanje ploče nego će ploča biti objavljena kod PGP–a i sve ono što vuče uz to od televizijskih nastupa, promocije…”

Najstarija rokenrol manifestacija na ovim prostorima, ove godine će umesto na gradskom stadionu biti organizovana na zaječarskom vašarištu. Učesnici će spavati u novosagradjenim bungalovima a biće proširen i rok kamp. Ulaz će biti besplatan i organizatori, poslednjeg dana  juna, kada će festival koncertom zatvoriti Bili Ajdol, očekuju najmanje 15 hiljada posetilaca van Timočke Krajine:

“Na vašarištu biće prostor opremljen. Biće prostor za binu. To se radi dole na putu ka kampu i ka budućem Rok muzeju. Ove godine bi trebalo da se položi kamen temeljac za izgradnju Rok muzeja, očekujemo da će to uraditi Bili Ajdol pre svog koncerta i nadam se da ćemo do iduće godine završiti Rok muzej. Već smo počeli sa sakupljanjem eksponata za Rok muzej tako što smo kontaktirali sve učesnike bivših Gitarijada da nešto svoje daju, bar neko gitaru, neko majicu, već ko šta ima i da nabavimo eksponate za taj budući muzej.”

Konkurs za nastup demo bendova biće sproveden sa Radio Beogradom 202. Danas je takodje najavljeno da će naredne nedelje na konferenciji za novinare u Beogradu biti prezentovan konačan program predstojeće Gitarijade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *