Strani lovci već godinama love u Salašu, gde je izgrađen i reproduktivni centar za krupnu divljač (VIDEO)

U okolini Zaječara ovih dana lovi nekoliko stranaca i svi oni zadovoljni su ulovom ali i organizacijom celokupnog programa. Gostima koji su stigli iz Švajcarske ovo nije prvi put da love na ovom području a kako sami kažu vratiće se i naredne godine.

Odlazak u lov specifičan je doživljaj koji vrlo dobro razumeju oni koji ga vole i koji se njime bave duže vreme. Rano ustajanje i priprema pa zatim uživanje u prirodi i posmatranje divljači samo su neki od lepih trenutaka koje će gosti iz Švajcarske poneti kući iz Salaša, sela kraj Zaječara. Oni su izabrali da svoj odmor provedu u Srbiji i nisu se pokajali.

Kruna lova jeste trofej, ali pored toga organizatori ovog lova razmišljaju i malo šire. U okolini Salaša napravljen je reproduktivni centar za krupnu divljač koja se sada nalazi u karantinu a kasnije će biti premeštene u znatno veći prostor.

U repro centru sada je smešteno 30-ak grla jelena lopatara, 17 muflona i oko 20 divljih svinja koje već imaju svoj podmladak. Uskoro u ove predele stižu i drugi strani lovci iz Italije, Austrije, kao i domaći gosti koji će u Salašu boraviti narednih meseci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *