Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić prihvatio izvinjenje predsednika opštine Bor Aleksandra Milikića (VIDEO)

Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić, posle kako je rekao nenamerne i neprimerene izjave o Zaječaru i Zaječarcima na prekjučerašnjoj sednici borske skupštine izvinio se Zaječarcima i gradonačelniku Bošku Ničiću. 

Nakon što je Aleksandar Milikić juče ponovo izabran za predsednika opštine Bor, on se obratio odbornicima i u svom govoru na neprimeren način izrazio se o Zaječaru uz tvrdnju da je Bor “jedini pravi grad u Timočkoj Krajini”. Posle reakcije gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, predsednik borske opštine uputio je javno izvinjenje svim gradjanima Zaječara i gradonačelniku Ničiću u kome se navodi:

“NI u jedno trenutku mi nije bila namera da uvredim ni Vas ni naše drage komšije zaječarce. Zaista Vam dugujem veliku zahvalnost za odličnu saradnju, zalaganje i pomoć u procesu dobijanja statusa grada. Zaječar i Bor su centri dva susedna okruga koji, kroz veoma čvrstu i jaku saradnju, zajednički rade na razvoju privrednog ambijenta, infrastrukturnih projekata, turizma, kulture i tradicije ovog dela Srbije. Iz tog razloga, osećam potrebu da uputim javno izvinjnje svima koje je moja izjava na bilo koji način uvredila. U nadi da ćete prihvatiti iskreno izvinjenbje, srdačno Vas pozdravljam, piše u javnom izvinjenju zaječarcima i gradonačelniku Zaječara Ničiću, predsednika opštine Bor Aleksandra Milikića.”

Posle izvinjenja predsednika opštine Bor, oglasio se i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. On je prihvatio izvinjenje kolege iz Bora:

“Mislim da nam ne treba nikakva ni svadja ni sukobljavanje gradova, posebno Bora i Zaječara koji treba da budu nosioci ovde u regionu Timočke Krajine i ja sam se uvek zalagao da i Bor, bez ikakvih problema, to Zaječaru ne smeta, dobije status grada i bude grad. Ta izjava, kao što je i u svom izvinjenju napisao, neka bude jedan lapsus koji mu je izleteo na sednici i ne mislim da od toga treba praviti neki veliki problem s tim što mi sa funkcijama nosimo i odredjenu odgovornost i zaista trebamo da pazimo, posebno kad takve izjave mogu da izazovu i kod gradjana nezadovoljstvo”.

Aleksandar Milikić, kao kandidat Srpske napredne stranke je inače na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici skupštine opštine Bor, po drugi put izabran za predsednika opštine Bor, nakon izbora koji su održani 4. marta. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *