Zaječarske rukometašice uspešne na domaćem terenu (VIDEO)

Rukometašice Zaječara 1949 sa 36 : 22 savladale su proteklog vikenda na svom parketu ekipu Požarevca. Utakmica je odigrana u sklopu 16. kola Super B lige.

Od samog početka bilo je vidljivo ko je jača ekipa. Zaječarke su krenule punom snagom i već na poluvremenu vodile sa 17 : 9. na kraju je bilo i 14 golova razlike u korist Zaječarki pa je meč završen 36 : 22. Za igračicu utakmice proglašena je golmanka Zaječara Marijana Ilić koja je briljirala  a najefikasnije u sastavu domaćina bile  su Anja Belić sa 8 postignutih golova i Jelena Stekić koja je dala 7 pogodaka. U timu Zaječara zadovoljstvo posle još jedne pobede u nizu:

“Jako sam zadovoljna igrom svoje ekipe. Dobro smo igrali i u odbrani i u napadu. Sve u svemu prezadovoljna sam. Jako bitna pobeda za nas”, rekla je Zaječarka  Anastasija Bogdanović.

Živojin Maksić, trener ŽRK Zaječar 1949 kaže da je cilj bio kontrolisanje rezultata: 

“Samim tim i da dobijemo 2 boda, gledali smo što veći fond igračica da iskoristimo na ovoj utakmici što smo i uspeli. Probali smo sa nekim varijantama da odigramo, da igraju devojke koje su manje igrale u prethodnim utakmicama. Sada imamo pauzu od dve nedelje. Za dve nedelje igramo protiv ekipe Proletera koja je na desetom mestu na tabeli tako da ćemo i tu utakmicu iskoristiti da se što bolje uigramo za meč sa Minakvom. “

U timu iz Požarevca bili su svesni činjenice da se Zaječar pojačao i da im je svaki bod bitan u borbi za plasman u viši rang kao i da će bodove za opstanak u ligi morati da traže na narednim utakmicama. U tom svetlu Srđan Lukić, član požarevačkog tima kaže da rezultat nije zadovoljavajući:

“Naravno, devojke nisu imale svoj dan ali idemo dalje. Još jedanput želim domaćinu da čestitam na fer i korektnoj borbi, publici koja je bodrila svoju ekipu do kraja utakmice. Mi idemo dalje sa nadom da ćemo da ostvarimo opstanak.”

Zaječarke su druge na tabeli sa 2 boda manje od vodeće Minakve sa kojom će igrati derbi prvenstva 21. aprila u hali na Kraljevici. Pre te utakmice i pauze zbog Uskrsa, očekuje ih i gostovanje u Zrenjaninu i meč sa Proleterom. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *