Zaječar će predstavljati mešoviti gradski hor i folklorni ansambl (VIDEO)

Audicija za prijem članova u mešoviti hor grada Zaječara biće održana 31. marta u muzičkoj školi, a za prijem članova u Folklorni ansambl, 3. aprila u sali Pozorišta. Ovo je najavljeno danas na konferenciji za novinare u novoformiranoj Ustanovi Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru. 

Za početak, biće formiran omladinski folklorni ansambl a plan je da kasnije naš grad dobije dečji kao i ansambl sa starijim članovima. Prvo će već u subotu 31. marta u 11 sati u muzičkoj školi biti organizovana audicija za prijem u mešoviti hor a potom, narednog utorka u sali pozorišta u 20 sati audicija za folklorni ansambl. Moći će da se jave svi zainteresovani izmedju 15 i 30 godina života, rekao je Stanoje Jovanović, direktor Muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Zaječaru:

“Pozivamo naše gradjane, sve koji žele da pevaju. To je znači već jedan ozbiljan projekat da ga tako nazovem i nadamo se da će da imamo dovoljan broj ljudi koji će da nam pomognu da formiramo jedan takav ozbiljan hor.”

“Svako ko ima želju i volju da peva i malo talenta neka dodje u subotu na audiciju u Muzičku školu u 11 časova”, obratila se na press konferenciji Maja Milenković, dirigent.

A Nenad Petković, rukovodilac Folklornog ansambla je dodao:

“Biće mi čast i zadovoljstvo da radim sa tim ansamblom i nadam se da ćemo na dostojan način reprezentovati kako kulturu i tradiciju grada Zaječara tako kulturu i tradiciju Srbije uopšte.”

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine – Centar za kulturu Zoran Radmilović kažu da imaju velike ambicije i sa mešovitim horom i sa folklornim ansamblom:

“Želimo da to postanu nove ili nova žarišta kulture u gradu Zaječaru i nećemo se zaustaviti samo na tome da oni postoje, da rade. Na najbolji način će oni predstavljati i grad i našu Ustanovu i ovaj deo Srbije”, rekao je Vladimir Djuričić, v.d. direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

Budući mešoviti hor i folklorni ansambl nastupaće u ime grada Zaječara, potvrdio je i Vujadin Milošević, član Gradskog veća:

“Grad poslednjih meseci je planirao formiranje jedne ovakve Ustanove, pored pozorišta koje već ima dugogodišnju tradiciju, planira da oformi i hor i ansambl i ja se nadam i orkestar u neko skorije vreme ako budemo imali uslova za tako nešto i da ova institucija stvarno postane vredna pažnje.”

Na danas održanoj konferenciji za novinare u zaječarskom pozorištu, najavljena je obnova nekoliko dečjih predstava kao i početak na radu nove predstave “Bizarno”, po tekstu upravnika drame narodnog pozorišta u Beogradu Željka Hubača. Zaječarsko pozorište imaće u stalnom radnom odnosu 10 glumaca sa akademijom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *