Grad izdvaja za sufinansiranje medija 10 miliona dinara. Poljoprivredi namenjeno 15,5 miliona dinara (VIDEO)

Članovi Gradskog veća u Zaječaru usvojili su na sednici održanoj sinoć, izmedju ostalog Program mera za sprovodjenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja za ovu godinu kao i odluku o raspisivanju Konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja. Na sednici su usvojeni takođe Izveštaji o radu, finansijski izveštaji za prošlu i planovi rada za ovu godinu više Javnih preduzeća i Ustanova u gradu.

Iz budžeta grada Zaječara u ovoj godini za sufinansiranje medija izdvojeno je 10 miliona i 100 hiljada dinara, s tim što je ovih 100 hiljada, namenjeno za rad nezavisne komisije koja će razmatrati i ocenjivati projekte sa kojima će mediji konkurisati. Rok za podnošenje projekata je 20 dana od dana objavljivanja u službenom glasniku

Dragan Vukašinović iz Gradska uprava Zaječar rekao je da najmanji iznos po projektu može biti 50.000 dinara:

“Najveći iznos će biti 1.000.000 dinara. Realizacija će trajati do 1.12.2018. godine. Konkurs će biti objavljen na sajtu grada Zaječara i u listu Timok. “

Za subvencije u poljoprivredi i ruralni razvoj, u Zaječaru je obezbedjeno 15 i po miliona dinara. Napravljen je Program kojim su precizirani kriterijumi za konkurisanje i definisane grane poljoprivrede koje će grad ove godine pomagati a više o ovoj temi  Vesna Stanković, član Gradskog veća:

“Imaćemo subvencije u stočarstvu preko nabavke junica ili ženskih teladi mlečnih rasa, zatim subvencionisanje ovčarstva i kozarstva preko nabavke kvalitetnih grla ovaca i koza. Zatim, najveći deo odnosno akcenat stavljamo na razvoj voćarstva, na nabavku sertifikovanih sadnica voćaka i imamo tu novinu a to je nabavka opreme i mehanizacije za navodnjavanje. “

Članovi veća usvojili su izveštaje o radu i finansijske izveštaje za prošlu godinu i programe rada za ovu godinu: Parking servisa, Centra za socijalni rad, Istoriskog arhiva, Djulića, ustanove za boravak dece ometene u razvoju, Turističke organizacije kao i novoformirane ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu Zoran Radmilović.

Vlada Djuričić, v. d. direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” kaže da ih očekuju najvažniji poslovi u narednom periodu:

“Što se pozorišta tiče, formiranje novog ansambla, pravljenje repertoara i organizovanje festivala “Dani Zorana Radmilovića”, “Dečjeg festivala” i ako budemo stigli “Festivala antičke drame” na Romulijani su pred nama.”

Ana Ignjatović, v. d. direktora Turističke organizacije govorila je o svojim zaduženjima:

“Onaj delokrug rada kojim se mi bavimo jeste promocija grada Zaječara, pre svega putem sajmova u zemlji i inostranstvu. Potom dovodjenje novinara koji će nas promovisati i izrada promo materijala, brošura…”

Veće je dalo saglasnot gradonačelniku Ničiću za potpisivanje sporazuma sa Udruženjem Za česme a sa idejom za očuvanje, legalizaciju, revitalizaciju i zaštitu javnih arterskih česama u Zaječaru i ćemu je govorila Marina Milić, zamenik gradonačelnika Zaječara:

“Ukoliko dodje do realizacije i obnove kao i legalizacije svih česama u gradu Zaječaru, bili bi jedan od prvih ako ne i prvi grad u Srbiji koji će rešiti problem uredjenja arterskih česama. To će biti naravno i vizualno lepo i korisno za grad, tako ćemo imati i štednju prirodnog bogatstva koje se nalazi na teritoriji grada Zaječara. “

Na sednici gradskog veća sinoć u Zaječaru, data je saglasnost na Statut javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja i doneta odluka o pristupanju izradi plana detaljne regulacije banje Nikoličevo. O većini ovih tema raspravljaće i odbornici Skupštine grada Zaječara koja je najavljena za narednu nedelju. 

 

 

 

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *