Crveni krst obezbedio Gorici Miladinović neophodan krevet (VIDEO)

Aktivisti zaječarskog Crvenog krsta, uručili su izmedju ostalog danas krevet Gorici Miladinović sa Šljivarskog puta. Ova žena koja ima 64 godine živi sama u vrlo teškim uslovima.

Gorica prima skromnu penziju od 12 hiljada dinara mesečno. Ćerka i zet su je napustili pa već godinama živi potpuno sama. Kaže da je lošeg zdravstvenog stanja, teško pokretna i da joj nedostaje gotovo sve. Nema drva za ogrev, fali joj hrana, odeća, obuća…

“Nema ko da mi donosi, da mi kupuje. Sve mi nedostaje, ne znam. Treba mi jednostavno pomoć što kažu i fizički i svakako. Nemam šta da obučem, sve mi se ubudjalo. Ne znam šta da vam kažem. Dobro nemam ništa da kažem.” 

Crveni krst već duže pomaže Goricu Miladinović. Uz podršku humanih ljudi i gradske uprave, Gorici su članovi ove organizacije, pored kreveta, danas uručili pakete sa hranom i sredstvima za higijenu i nešto od garderobe, rkla nam je Irena Mladenović iz Crvenog krsta.

“Gorica, po njenim rečima, kaže da joj je najbitniji bio krevet pošto je imala stari polomljeni krevet. Mi smo putem medija, apelovali na sve gradjane, koji su u mogućnosti da se jave i pruže pomoć. Meštani u Zaječaru su se javili, obezbedili smo krevet, tako da eto danas smo ovde da Gorici pružimo pomoć onoliko koliko smo u mogućnosti. Medjutim, ovim nećemo da završimo akciju. Crveni krst Zaječara i dalje će nastaviti sa ovom akcijom i pružati i dalje pomoć Gorici kao i svim ostalim meštanima u Zaječaru kojima je pomoć neophodna.” 

Najveći problem Gorici ipak su finansije. Kaže da je sama upala  u dugove iz kojih nikako da se izvuče:

“Zbog dece sam podigla kredit a sada me ne vidi niko a odbijaju mi 2.000 dinara mesečno i šta ja primam, 10.000 dinara. Ne znam koliko će mi doći struja. Mnogo sam struje potrošila jer sam se grejala na struju. Drva nisam imala od nove godine.”

Zaječarski crveni krst obećao je da će ovoj nesrećnoj ženi obezbediti makar još metar drva za grejanje dok ne dodju topliji dani. Takodje, pomoći će joj se i prilikom zakazivanja zdravstvenih pregleda koji su joj prekopotrebni. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *