Pomozimo porodici Janković da stvori bolje uslove za život malog Veselina (VIDEO)

Za bolji život porodice Janković iz Zaječara bori se Udruženja Dečiji centar koje je organizovalo humanitarne akcije, kako bi obezbedili neophodne namirnice, pelene i odeću za bebu. Ipak, ono što je najvažnije glavi porodice, Goranu Jankoviću je da se zaposli i tako sam brine o svojim najmilijima.

Kada beba dođe na svet roditelji se bore da ovom malom, nežnom biću obezbede što bolje uslove za život, ali u tome ne uspevaju svi. Goran Janković iz Zaječara, otac jedanaestomesečnog Veselina svakodnevno donosi hranu iz Narodne kuhinje pri Crvenom krstu i trudi se da detetu ničeg ne manjka. Međutim, od socijalne pomoći i privremenih poslova, kao podstanari Jankovići teško žive.

Goranu je od svega najvažnije da sami zarađuju za život:

„Nisam do sada imao stalni posao, uvek je to bilo honorarno. Voleo bih da nađem neki stalan posao da bi obezbedio ženi i detetu bolje uslove za život.“

Tročlana porodica sada boravi u jednoj sobici, tu se spava, kuva a trpezarijski sto je zgodno postolje i za bebinu kadu. Mama i tata se snalaze da u svega nekoliko kvadrata svom mališanu obezbede koliko toliko srećno detinjstvo.

„Nemamo toplu vodu, grejemo je u loncu, tako kako možemo i moramo. Bojler nije skup ali sada živimo od socijalne pomoći, dok je on radio možda smo i mogli da ga kupimo ali ovde instalacije nisu kako treba“, kaže Goranova supruga Jasna Bolojanović.

Plafon u  ovom skromnom domu samo što se ne uruši a problem stvara i vlaga, dodaje Jasna:

“Često brišemo, provetravamo, često smo napolju, više tamo boravimo nego unutra da on to ne bi udisao, šteti nama a kamoli njemu.”

Dok bezbrižno spava i sanja, nadamo se neke lepe snove, mali Veselin i ne sluti kakve brige more njegove roditelje. Ipak, za koju godinu ako se situacija ne promeni i njega čeka teži deo života.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *