U toku rekonstrukcija OŠ Ljubica Radosavljević Nada (VIDEO)

Već desetak dana traju radovi na rekonstrukciji zaječarske osnovne škole “Ljubica Radosavljević Nada”. Kompletna obnova škole, dvorišta i ograde trebalo bi da bude završena do početka nove školske godine.

Osnovna škola “Ljubica Radosavljević Nada” u Zaječaru, sagradjena je još 1972 godine. Ova škola prostire se na nešto preko 4 hiljade kvadratnih metara, dok je dvorište površine oko jednog hektara. Nedavno je ovu ustanovu posetila i srpska premijerka i tada je i simbolično označen početak radova na rekonstrukciji ove škole. Investicija koju finansira republička Kancelarija za javna ulaganja je vredna 145 miliona dinara bez PDV-a a izvodjač radova je Tončev gradnja iz Surdulice, kaže Novica Dimitrijević, direktor škole:

“Radovi su obuhvaćeni gotovo svi. Od mašinskog dela, gradjevinskog, elektro instalacija i sanitarnog čvora preko školskog dvorišta, protivpožarnog sistema i mislim da je sve obuhvaćeno. Jednostavno tako bi trebalo da izgleda škola pa maltene na nekom evropskom nivou, nadam se. “

Jedino će pre nekoliko godina sagradjen krov na zgradi škole i fiskulturnoj sali ostati isti mada će ispod njega biti ubačena izolacija. U sali za fizičko biće umesto parketa stavljen takozvani sportski pod a Ljubica će dobiti i potpuno novu ogradu i sredjeno dvorište sa terenima za male sportove:

“Ova ograda sa leve strane će biti skinuta pošto je niska, biće višlja i biće bezbednija škola. Nama ostaje kao školi da završimo jedan veliki deo posla da ako ovo prodje sve kako treba a biće, ubedjen sam, da obezbedimo  kamere,  baš na nekaim ključnim mestima ovde u školi su nam zaista neophodne iz mnogo razloga.”

Nastava u zaječarskoj osnovnoj školi “Ljubica Radosavljević Nada” dok traju radovi, za oko 500 đaka organizovana je u dve smene. Sa intenzivnijim poslovima ipak će se krenuti kada deca budu na školskom raspustu. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *