Zaječar 1949 – Železničar Inđija 33:23 (VIDEO)

Rukometašice Zaječara 1949 rezultatom 33:23 savladale su tim Železničara iz Indjije. Utakmica u hali sportova na Kraljevici odigrana je u okviru 14. kola Super B lige.

Zaječarke su vodile od početka utakmice. Veći fond igračica, njihovo iskustvo i konačno kvalitet bili su vidljivi tokom cele utakmice. Gošće su se držale dok su imale snage. Poluvreme je završeno 17:15 za Zaječar a do prednosti od deset golova razlike Zaječarke su stigle u pedesettrećem minutu utakmice. Sa deset razlike u korist Zaječara je meč i završen. Za igračicu utakmice proglašena je Anja Belić. Ona je dala 8 golova dok je najefikasnija bila Jelena Stekić sa 9 datih golova. Na ovoj utakmici debitovala je i mlada Katarina Stevanović, desno krilo Zaječara koja je debi uveličala sa 3 gola:

“Odlično je bilo. Malo smo u početku slabije bile ali posle je već bilo dobro. Pobedile smo.”

“Odnos prema igri nije bio zadovoljavajući ali gledali smo što više devojaka da osposobimo za naredne utakmice. Povredjene nisu mogle da igraju. Simonović i Kneževićeva na poziciji krila tako da smo tražili neka druga rešenja na nekim drugim pozicijama. Tako da u principu, borbena utakmica ali ne toliko kvalitetna”, rekao je Živojin Maksić, trener ŽRK “Zaječar 1949” 

U ekipi Železničara koji je u sredini tabele, svesni su bili jačine protivnika:

“Mi smo znali da neće biti lako. Došle smo u vrlo oslabljenom sastavu. Imamo problema tokom čitave sezone sa igračkim kadrom ali eto borile smo se koliko smo mogle i dale smo svoj maksimum”, rekla je nakon utakmice Emilija Mihailović, ŽRK “Železničar”  

Vlada Šimičić, trener ŽRK “Železničar” dodaje:

“Mogu da budem zadovoljan borbom i do četrdeset petog minuta igrom svoje ekipe bez obzira što je ekipa Zaječara bila u konstantnom vodjstvu. Mislim da smo kako tako držali utakmicu u tenziji.” 

Posle pobede nad Železničarom, Zaječar je i dalje drugi na tabeli sa dva boda manje od vodeće Minakve. Narednog vikenda Zaječarke putuju u Pančevo. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *