Andreja Dimitrijević iz Zaječara prvak u Alpskom kupu Srbije (VIDEO)

Zaječarac Andreja Dimitrijević, odličan učenik 7. razreda Osnovne škole “Desanka Maksimović”, vodeći je u Alpskom kupu Srbije. Večeras putuje na čuveni italijanski Kup Topolino, gde će učestvovati u slalomu i veleslalomu.

“Skijanje je više za mene sada postalo strast, deo života”, ovako Andreja koji je skijanjem počeo da se bavi na zaječarskoj Kraljevici sa nepunih 6 godina doživljava svoj omiljeni sport. Poslednje tri godine, državni je vicešampion u obe tehničke discipline. Do sada ima oko 90 medalja sa brojnih takmičenja u Srbiji ali i Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori. Ima zapažene rezultate i na dečjim fis trkama a kao poseban uspeh izdvaja osamnaesto mesto na Pokalu Loka prošle godine u Sloveniji što je nezvanično svetsko prvenstvo. Bilo je to takmičenje na kome je učestvovalo oko 80 njegovih vršnjaka iz celog sveta:

“Hiršer mi je omiljeni skijaš. On je najbolji skijaš na svetu već 7 godina. On mi je uzor. Njega gledam non stop. Pratim ga na svim trkama a sebe gledam kao takmičara, kao trenera nekog dobrog i tako, trener demonstrator.”

Andreja ima podršku cele porodice. Skijanje je izuzetno skup sport i otac Ivica Dimitrijević kaže da nije lako ispratiti talentovanog i ambicioznog mladog sportistu: 

“Danas je na meni i mojoj ženi da pratimo njegove rezultate, finansijski sve to da ispoštujemo. Da propratimo sve njegove trke i opremu koliko budemo mogli finansijski da podnesemo. Hoćemo sve da mu pružimo pošto pravi prilično dobre rezultate. Mi se trudimo da što je do nas završimo. Na njemu je samo da bude dobar djak i dobar sportista.”

Odsustvo sa nastave jedan je od najvećih problema koje Andreja ima. Ipak, uz podršku školskih drugova i nastavnika, za sada uspeva da bude i odličan djak:

“Daju mi vremena da prvo naučim sve lekcije, predmete koje treba i onda odgovaram da bi dobio ocenu pa da idem na sledeće pripreme.” 

Kup Topolino u Italiji novi je izazov zaječarskog mladog smučara Andreje Dimitrijevića. Već u aprilu on kao član ski kluba Niš putuje na desetodnevne pripreme na glečere na austrijskim alpima.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *