Tekijanka obeležila dan firme (FOTO)

Porodična kompanija “Tekijanka” iz Tekije proslavila je u nedelju, 25. februara, svoj 28. rođendan. U prisustvu zaposlenih i kupaca, članovi porodice Bolbotinović su u tekijskoj crvkvi Sveti Nikola obavili svečani obred rezanja slavskog kolača. Čestitajući dan firme, sveštenik Bogdan Tomić je poželeo Živojinovim unucima da budu vredni, radni i još uspešniji od dede i svojih roditelja. 

Pravi uspeh kompanije je kada su oko vas ljudi koji su počeli još prvog dana osnivanja firme”, istakao je vlasnik Tekijanke  Živojin Bolbotinović. 

“500 zaposlenih u 25 maloprodajnih objekata raspoređenih u 6 opština Timočke krajine nije zanemarljiv uspeh. Ponosan sam na svoju porodicu, ona mi daje snagu. Ponosan sam na činjenicu da su se pored roditelja i supruge i deca uključila u porodični posao odmah nakon završetka studija. Porodica je stub države i svakog društva a porodične firme kao mala i srednja preduzeća su stub svake privrede u Evropi i svetu. Dobro bi bilo da i u Srbiji bude tako jer jedino tako moguće da se ekonomskom snagom približimo evropskoj ekonomiji”, kaže Živojin.

Željko Bolbotinović takođe započinje priču porodičnim vrednostima. 

“Svi smo bili na okupu, živeli smo u porodičnoj kući zajedno sa roditeljima, babom i dedom. Najmlađa sestra imala je 7, brat 10 a ja 12 godina kada se otac odlučio da otvori prodavnicu. Bila je to mala prodavnica u Tekiji sa svega dva zaposlena radnika. Kao mali pomagali smo sve što se od nas očekivalo. Kada smo odrasli i krenuli na dalje školovanje, koristili smo svaki slobodan trenutak da pomognemo u firmi. Firma je počela da se uvećava a mi i dalje svakodnevno učimo. Učimo da upravljamo firmom kako bi bili i ostali prvi i pravi izbor u kupovini, trudimo se da firma bude uspešna da može da isplaćuje zarade koje su i u ovom trenutku najveće u našoj branši kada je u pitanju naš kraj. Za ovu godinu smo postavili ambiciozne ciljeve. Jedan od njih je i povećanje plata kolegama u maloprodaji, tako da od proleća očekujemo početak implementacije tog projekta i da taj rast ne bude manji od 15%.” 

Rođendansku tortu su ove godine presekli zaposleni u Kladovu u Tmarketu u Novom naselju a rođendansku atmosferu je potpomogla i akcija u svim maloprodajnim objektima za korisnike Tcard kartica koja će trajati do subote, 3. marta.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *