Motornim sankama do ugroženih domaćinstava (VIDEO)

Juče kada je proglašena vanredna situacija u najvećem broju zaječarskih sela u grad je stigla specijalna ekipa Crvenog krsta Srbije, koja pomaže da se najugroženijim domaćinstvima dostave paketi pomoći motornim sankama.

Idilična slika seoskih kuća pod snegom lepa je na fotografiji, ali kada su u pitanju zabačena domaćinstva u kojima žive pretežno stari ljudi, bez igde ikoga, onda se zapitate kako oni žive u vanrednoj situaciji koja je proglašena na teritoriji Zaječara. Tamo gde se ne može stići gotovo nijednim vozilom tu prolaze motorne sanke Crvenog krsta Srbije. Ekipa je stigla juče u Zaječar i narednih dana biće angažovana na najkritičnijim tačkama. Danas je obilazila selo Borovac sa predsednikom mesne zajednice, Ivicom Jovićem.

Borovac je inače teritorijalno najveće zaječarsko selo u kome živi nešto više od stotinu meštana, međutim selo je razuđeno i ima dosta onih koje su na nepristupačnom terenu.

Zaječarski Crveni krst u stalnom je kontaktu sa svim mesnim zajednicama kako bi eventualne poteškoće bile otklonjene što pre. Hrana iz Narodne kuhinje se dostavlja korisnicima u selima a ako bude neophodno za ove potrebe biće korišćene i motorne sanke.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *