Zaječar 1949 – Pirot 30:22 (VIDEO)

Rukometašice Zaječara 1949 rezultatom 30 : 22 pobedile su proteklog vikenda Pirot. Utakmica je u hali na Kraljevici odigrana u okviru 12. kola Super B lige.

Zaječarke, sada pojačane sa nekoliko novih rukometašica, uspele su da se Piroćankama revanširaju za jesenji poraz u Pirotu. Od starta meča, bilo je jasno da je Zaječar sada snažnija ekipa. Na poluvremenu je bilo 15 : 9 a na kraju 8 razlike za domaćina, 30 : 22. 

Zaječarke su posle četvrte pobede u nizu druge na tabeli i imaju 4 boda manje od lidera Minakve. Jedna od najboljih igračica Jovana Ivanić i trener Živojin Maksić, bili su zadovoljni novim uspehom a Maksić nam je posle utakmice rekao da se nova ekipa još uvek uigrava i da bolje partije tek treba očekivati u nastavku prvenstva i u borbi za jedno od prva dva mesta koja vode u Super A ligu:

“Vratile smo im za ono što su nas pobedile kod njih i ja mislim da smo zasluženo dobile ovaj meč”, rekla je Jovana Ivanić.

Živojin Maksić, trener ŽRK Zaječar 1949 kaže da su probali da igraju sa što većim fondom rukometašica: 

“Da nam na više pozicija odigraju više igračica. U principu igrali smo od prvog minuta, videli ste, kontrolisali meč i rezultat.”

Za najbolju igračicu utakmice proglašena je Piroćanka Simona Tančić  koja je kao i trener Nina Tošić, priznala da je pobedila, u ovom trenutku bolja ekipa:

“Očekivale smo ovde jednu tešku utakmicu s obzirom da su one dovele i neka pojačanja. Želim da kažem da sam ponosna na moje devojke što su pokazale određenu borbenost na terenu. Ekipa Zaječara je stvarno fantastična ekipa,” poručila je Simona Tančić.

Nina Tošić, trener ŽRK Pirot objašnjava šta je odredilo pobednika:

“Mislim da je presudilo to što su moje igračice previše imale respekta u nekim trenucima. Stegla se ruka i nismo pogađali neke stopostotne šanse, kako ih mi nazivamo zicere. Dozvolili smo da Zaječar napravi neku solidnu razliku koju je posle održavao.”

Zaječarske rukometašice u narednom kolu gostuju u Adi i igraće sa Halas Jožefom. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *