Za Zaječarce danonoćno grejanje dok traju ledeni dani (VIDEO)

Sneg u Zaječaru počeo je da pada juče popodne. Danas tokom većeg dela dana duvao je jak vetar koji je stvarao mećavu i nanose. Za naredne dane meteorolozi najavljuju izuzetno niske temperature i zato je JKSP “Zaječar” uveo danonoćno grejanje.

Izuzetno hladan talas stigao je juče i u Timočku krajinu. Iz preduzeća Štrabag koje je zaduženo za čišćenje državnih puteva dobili smo informaciju da su zbog nesavesnih vozača teretnih vozila, koji ne poseduju zimsku opremu, zbog bezbednosti zabranili kretanje istih preko planinskih prevoja, među kojima je i Čestobrodica. Inače, jutros autobusi nisu stigli do nekoliko zaječarskih planinskih sela, Šipikova, Planinice, Marinovca, Vrbice i Lasova. Zbog snežne mećave i vidljivost na putevima je smanjena. Upravo zbog izuzetno niskih temperatura preduzeće zaduženo za daljinsko grejanje najavljuje da će radijatori biti topli i tokom noći, kaže Ivan Žikić, direktor JKSP “Zaječar”:

“Tako da smo mi još od nedelje u 24-ročasovnom režimu rada, što se isporuke toplotne energije tiče. Mi ćemo nastaviti sa tim režimom rada sve dok bude bilo potrebno, a prema informacijama sa kojima ovog trenutka raspolažemo, to će biti najverovatnije do kraja nedelje.”

Sneg se takodje čisti i sa trotoara:

“Naše ekipe su izašle na teren i čiste trotoare i pešačke prelaze, čisti se intenzivno, naravno u skladu sa našim mogućnostima i u skladu sa planom o čišćenju grada, poštuju se određeni prioriteti kao što su od centra ka periferiji i isto tako se posebna pažnja posvećuje na zone, odnosno delove koji su najfrekventniji što se ljudi tiče. Iskoristio bih priliku da apelujem na naše sugrađane i ujedno ih podsetim da su u obavezi da čiste ispred svojih kuća, tako da bih apelovao na njih da to i nastave da rade.”

Slično vreme meteorolozi najavljuju i za naredne dane tako da će Javno komunalno preduzeće danonoćno grejati Zaječarce dok februarska zima ne popusti.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *