Pobeda košarkaša Akademije Mladost (VIDEO)

Kadeti košarkaške akademije Mladost, rezultatom 87 : 86 pobedili su leskovačku ekipu Aktavis Akademi. Utakmica je u hali na Kraljevici odigrana u okviru  17. kola Triglav kvalitetne lige za košarkaše.

Bila je ovo najbolja utakmica mladih zaječarskih košarkaša u ovoj sezoni i druga pobeda. Mladost je odlično otvorila meč i posle prve četvrtine imala 10 poena prednosti, bilo je 33 : 23 mada treba reći da su Leskovčani kasnili u dolasku pa im je sigurno trebalo malo vremena za aklimatizaciju u inače izuzetno hladnoj zaječarskoj hali. Već drugu četvrtinu su odigrali mnogo bolje pa je poluvreme završeno nerešenim rezultatom 52 : 52. Velika borba dva ravnopravna rivala vodila se i u drugom delu susreta. Na kraju je odlučila jedna lopta i pogodak Lazara Lazarevića za dva poena u poslednjem napadu Mladosti. Gosti su imali 9 sekundi da stignu do pobede, međutim njihov najbolji igrač Stefanović je zaustavljen u poslednjoj sekundi. Dosuđena je lična greška ali s obzirom na to da Mladost nije bila u bonusu i da je vreme isteklo, sudije su odsvirale kraj. Leskovčani su prvo bili nezadovoljni ali su posle svega sportski podneli poraz.

Nikola Stanković iz KK Aktavis Akademi je rekao da je presudio zadnji šut: 

“Čestitao bih ekipi iz Zaječara na fer i korektnoj borbi, mi smo uradili to što je u našoj moći, takmičili smo se, borili se 40 minuta.”

Trener Leskovčana Vladan Stoiljković kaže da je ovo bila izvanredna utakmica:

“Ja sam zahvalan i protivničkim igračima i mojima koji su se borili žestoko. Mi smo došli ovde da odigramo jednu što kvalitetniju utakmicu, u tome smo i uspeli.”

U taboru zaječarskih košarkaša zadovoljstvo kod igrača i trenera, posle još jedne pobede u konkurenciji najboljih srpskih kadeta.

Prema rečima domaćeg igrača Nikole Ilića cela utakmica je bila neizvesna:

“Protivnik se vraćao i vodio, ali mislim da smo pokazali karakter i da smo se trudili.”

Trener Milan Veljković takođe je zadovoljan:

“Igrala se utakmica na jednu loptu i na kraju smo zasluženo pobedili, međutim ne bi bilo nezasluženo i da su oni pobedili.”

Prvenstvo Triglav kvalitetne lige za kadete u košarci nastavlja se u nedelju, Mladost putuje u Ivanjicu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *